KRILL? BALIK? BALIK YAĞI?


Doğayı katletmeden “ temiz ürünlerden” fayda bulma bilincinde isek;
BALIK YAĞI MI, KRILL MI ALMALIYZ?
Kriller, deniz besinleri zincirinin önemli bir halkasını oluşturan karides benzeri kabuklu deniz canlılarıdır ve krillerin gitgide daha fazla avlanmasının ekolojik etkisiyle endişeler, ABD’nin batı kıyılarında kril avının yasaklanmasını ve Norveç ve Antarktika’da da ciddi anlamda sınırlandırılmasıyla sonuçlandı. 

Buna karşın balık yağı takviyeleri ağırlıklı olarak sardalya ve ançuezden üretilir. Bu türlerin kısa süreli üreme döngüleri göz önüne alınınca sürdürülebilirlik açısından ideal olarak düşünülmektedir. Balık yağı omega-3 takviyesi için yalnızca sürdürülebilir bir kaynak olmakla kalmayıp, aynı zamanda genel olarak daha yüksek bir omega-3 konsantrasyonu sağlamakta, çok daha dengeli olmakta ve kril yağından daha büyük bir bilim ile desteklenmektedir.


Civanın balığın faydalarını minimize ettiğini biliyorsak
BALIK YAĞINI ve BALIĞI KIYASLAYABİLİRİZ.
Çoğu kimse haklı olarak, özellikle pisi balığı, ton balığı ve kılıç balığı gibi büyük cins balıklardaki cıva miktarından endişe duyar. 

Nordic Naturals balık yağı, toksisite riski olmadan Omega-3 temel yağ asitlerinin sağlıkla ilgili yararlarından hepsini formları bozulmadan içinde bulundurur. Çok patentli teknolojilerimiz herhangi bir kimyasal ve yüksek ısı kullanmadan çevresel toksinleri ortadan kaldırır ve en katı uluslar arası saflık standartlarının ötesindeki ve balıktan en az 750 kat daha saf olan balık yağlarını temin eder.


Yüksek sağlık verimi almak için “emilimin” çok önemli olduğunu biliyorsak;
BALIK YAĞINI MI, KETEN TOHUMUNU MU SEÇMELİYİZ?
Omega-3 yağ asitleri iki ana kategoriye ayrılır: bitkilerden elde edilen (daha kısa zincirli yağ asidi olan alfa-linolenik asit veya ALA içeren keten tohumları) ve denizden elde edilen (daha uzun zincirli yağlar EPA ve DHA içeren balık yağı).  

EPA ve DHA vücudun sağlıklı kalmasını ve gelişimi için ihtiyaç duyulan yağlardır. İnsanlar bitki kaynağını (ALA) EPA ve DHA’ya çok etkili şekilde dönüştürememektedir. 

Yapılan araştırmalar ALA’nın yalnızca yaklaşık %8-20’sinin EPA’ya dönüştüğünü ve DHA’ya da hiç dönüşemeyebileceğini göstermektedir. Balık yağı omega-3 EPA ve DHA’nın en iyi kaynağıdır.


BALIKSI TAT ARTIK GEÇMİŞTE KALDI…

Balık yağı alma konusunda en sık rastlanan itirazlar tadı ve aldıktan sonra ağızda kalan tat. 

Nordic Naturals’ın patentli üretim süreci ile doğal meyve esansları hem yumuşak jel kısmına hem de hafif, temiz ve meyveli tat için yağ kısmına eklenir. 

Müşterilerimizden ve sağlık profesyonellerinden yıllardır gelen yorumlar çocukların, ergenlerin ve her yaştan yetişkinlerin Nordic Naturals balık yağlarının temiz, doğal lezzetini beğendiklerini gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder